onsdag 22 augusti 2012

Vårdcentralen tillbaka med nya skandaler och länktips

Vårdcentralen har tagit en längre paus men nu börjar det bli dags att uppdatera lite. Vad passar väl inte bättre än att tipsa om en annan bra sida som belyser hur samhället slarvar bort sina resurser. Det är Socialdemokraterna i Stockholm som sammanställt ett stort antal utförsäljningar som landstinget och kommunen gjort. Sidan är Stockholmsrean.se

Utförsäljningarna är presenterade på en karta och det finns även intressanta artiklar om flera av dem. Det är mycket intressant läsning men man blir också mycket bestört över omfattningen av denna utförsäljning till vrakpriser. Man visar också på ett exempel där en av köparna tydligen är vän med en av de ledande politikerna som fattat beslut om försäljningen till vrakpris. Intressant med ett konkret exempel. För jag tror att de flesta misstänker att det ofta finns personliga kopplingar mellan säljare och köpare i dessa fall (förutom att det betalas pengar under bordet från säljare till köpare).

Förutom vårdcentralsförsäljningar har man kartlagt hyresrätter och förskolor som sålts till privata aktörer utan budgivning.

Inga kommentarer: